Φαρφάλες με Γαρίδες, Καλαθάκι Λήμνου και Ούζο



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμ. Φαρφάλες
1 κιλό γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500 γραμμ. Καλαθάκι Λήμνου, χοντροκομμένο

1κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

½  φλιτζάνι ούζο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο
γαρνιτούρα

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

http://www.yumyum.gr/assets/images/clear.gifΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπεριά, το ούζο, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.

Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε τις γαρίδες, το Καλαθάκι Λήμνου και αφήνετε να πάρουν βράση για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, στραγγίζετε και αναμιγνύετε με λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις, κουνώντας προσεκτικά την κατσαρόλα για να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Βάζετε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, τρίβετε από πάνω πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.

 

 

 

 

 

  

Σχόλια