Σαλάτα με πλιγούρι, φακές και γαλοτύρι


Υλικά για 4 άτομα

300 γραμμ.  φακές, βρασμένες

150 γραμμ. γαλοτύρι

200 γραμμ.  πλιγούρι

1 καρότο, τριμμένο

5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κουτ. σούπας  κάπαρη

2 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε ζαράκια

½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2-3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

½  φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας ξύδι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 κουτ. γλυκού πάπρικα  καπνιστή

αλάτι

 

Ξεπλένετε το πλιγούρι 2 φορές το βάζετε σε ένα μπολ και το σκεπάζετε με ζεστό νερό. Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε για 30 λεπτά περίπου. Στραγγίζετε το πλιγούρι και αφήνετε στην άκρη.  Σε ένα μπόλ βάζετε τις φακές, το καρότο, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι. 

Για να κάνετε τη βινεγκρέτ, σε ένα μπόλ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε το γαλοτύρι, τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.

 

Σχόλια