Κριτσίνια με ελιές θρούμπα Θάσου και ντιπ αβοκάντο


Υλικά για 25 κριτσίνια

420 γραμμ. αλεύρι

120 ml. ελαιόλαδο

100 γραμμ. ελιές θρούμπα Θάσου, ψιλοκομμένες  χωρίς κουκούτσι

10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

50 γραμμ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κονιάκ

150 ml. Νερό

Για το ντιπ αβοκάντο

2 ώριμα αβοκάντο, μαλακό

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. Σούπας δυόσμο

Χυμό από μισό λεμόνι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το νερό, τις ελιές και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια τα πλάθετε με τις παλάμες σε κριτσίνια, μήκους περίπου 10 εκ. και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Για να κάνετε το ντιπ, σε ένα πολυκόφτη ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κρέμα.

 

Σχόλια