Κοτόπουλο με Σπαγγέτι και κασέρι ό Γκραντέν

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 στήθος κοτόπουλο

500 γραμμ. σπαγγέτι

2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

½  φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

3 φλιτζάνια κασέρι, τριμμένο

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Αλάτι-πιπέρι

γαρνιτούρα

φυλλαράκια βασιλικού και κόκκους πιπεριού

 

 

Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια το στραγγίζετε, το κόβετε σε κομματάκια και το βάζετε σε ένα μπολ.

Σουρώνετε το ζωμό από το κοτόπουλο και το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσετε μέσα σε αυτόν τα σπαγγέτι.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνετε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το κασέρι και ανακατεύετε τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν πασπαλίζετε την επιφάνεια με το κασέρι, αραδιάζετε από πάνω τα ντοματίνια, πλυμένα και σκουπισμένα και βάζετε το σκεύος στον φούρνο.

Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και κόκκους πιπεριού.

 

Σχόλια