Παπαρδέλες με χοιρινό, κονσερβόλια Αμφίσσης και λιαστή ντομάτα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμ. παπαρδέλες

1 χοιρινό, ψαρονέφρι

1 φλιτζάνι κονσερβόλια Αμφίσσης, χωρίς κουκούτσια

1 κουτ. τσαγιού Κάπαρη
150 γραμμ. Λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας Βασιλικός, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι
 

Βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Σε ένα πολυκόφτη, ρίχνετε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγο νερό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε μπαστουνάκια, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει βράση, σβήνετε με το κρασί. Στην συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά και λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε στο ψαρονέφρι λίγη από τη σάλτσα λιαστής ντομάτας, τα κονσερβόλια, τις παπαρδέλες και αφήνετε να πάρουν βράση. Σερβίρετε ρίχνοντας στο τέλος φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

 

 

 

Σχόλια