Υλικά
για 25 μπισκότα
150
γραμμ. Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα
220
γραμμ. βρώμη
200
γραμμ. αλεύρι
150
γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80
γραμμ. Καστανή ζάχαρη
2
κουτ. σούπας μπέικιν παουντερ
Λίγο
αλάτι
2
κουτ. σούπας μέλι
100
γραμμ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
50
ml. νερό
150
γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτας
Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι, το
βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπείκιν παουντερ και το αλάτι έως
ότου μοιάζει με μια θρυμματισμένη ζύμη.
Προσθέστε
το μέλι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το νερό και ανακατέψτε μέχρι να
σχηματιστεί μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμη.
Πλάθετε
την ζύμη σε ρολό και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 30 λεπτά,
τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Κόβετε
το ρολό σε φέτες 2 εκ., στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200
βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ώστε να πάρουν ανοιχτό χρώμα.
Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν. Λιώνετε την κουβερτούρα στο φούρνο
μικροκυμάτων για 2 λεπτά και ρίχνετε επάνω στα μπισκότα με ένα κουτάλι να
σχηματιστούν ασύμμετρες γραμμές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου