Ριζότο με μανιτάρια και Σαν Μιχάλη


Υλικά για 4 άτομα

100 γραμμ. Σαν Μιχάλη, τριμμένη

400 γραμμ. ρύζι arborio ή carnarolli ή καρολινα

1 ½ - 2  λίτρα ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

150 γραμμ. Μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες

1 φύλλο δάφνης

4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

αλάτι - πιπέρι

3 κουτ. σούπας  Βούτυρο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο  

Ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

Φλοίδες Σαν Μιχάλη

 

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε το ζωμό λαχανικών.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη δάφνη και το θυμάρι. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του, που σημαίνει ότι έχει θωρακιστεί. Ανακατεύετε γρήγορα για να μην καεί το ρύζι. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Με μια κουτάλα, αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά ζεστό ζωμό και ανακατεύετε. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, συνεχίζετε να ρίχνετε ζωμό μέχρι να αρχίζει να χυλώνει το ριζότο. Δοκιμάζετε μέχρι το ρύζι να «βαστάει» ελαφρώς και το ριζότο να έχει αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτετε πιπέρι, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και το τυρί Σαν Μιχάλη. Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε με φλοίδες Σαν Μιχάλη.

 

Σχόλια