Σιμιγδαλένιος χαλβάς με Σταφίδες Σουλτανίνα Κρήτης


Υλικά για 6-8 άτομα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι Σταφίδες Σουλτανίνα Κρήτης

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

2 ½  φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

2 ξυλάκια κανέλα

½ φλιτζάνι κελυφωτό φιστίκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο

½ φλιτζάνι αμύγδαλα, χοντροκομμένα

για το πασπάλισμα

λίγη Κανέλα

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.   

Ρίχνετε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να ψηθεί ομοιόμορφα και όχι να καεί). Όταν το μείγμα πάρει το χρώμα που επιθυμούμε προσθέτετε τις σταφίδες, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα. Ταυτόχρονα,  βράζετε  σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και τις κανέλες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 6 λεπτά.  Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το σιρόπι  το οποίο πρέπει να είναι καυτό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαναβάζετε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Βγάζετε την κανέλα και  αδειάζετε σε μια φόρμα.  Αφήνετε να μείνει για περίπου 30 λεπτά στην φόρμα. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με την κανέλα. 

 

Σχόλια