Ντοματοκεφτέδες με Τοματάκι Σαντορίνης και ντίπ γιαουρτιού



Υλικά για 6 άτομα
6-8 τοματάκια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γραμμ. τυρί φέτα
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο
4-5 κουτ. Σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Ντιπ γιαουρτιού
4-5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Κόβετε τα τοματάκια στα τέσσερα και βγάζετε τα
σπόρια. Τα κόβετε σε χονδρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τα αφήνετε για 40 λεπτά περίπου να
βγουν τα υγρά τους, μαζί με αλάτι (δε τις στύβουμε). Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το τυρί, το αβγό, πιπέρι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι σφικτός).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά  βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε χυλό και το ρίχνετε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές.
Προσοχή να μη ρίχνετε τις κουταλιές πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσει ο χυλός, και θα ενωθούν μεταξύ τους.
Όταν ροδίσουν, μετά από 2 λεπτά περίπου, τους γυρίζετε από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα. Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο. Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.


Σχόλια