Σούπα βελουτέ με πατάτα, πράσο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου


Υλικά για 4 άτομα
100 γραμμ. αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ πράσο, σε ροδέλες
500 γραμμ. πατάτες, κομμένες σε καρέ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1½ λίτρο ζωμό
2 κουτ. σούπας  βούτυρο 
ελαιόλαδο


Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το
κρεμμύδι και το πράσο  μέχρι να μαραθούν και πριν πάρουν χρώμα ρίχνετε τις πατάτες.
Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε το αλεύρι. Μόλις πάρουν χρώμα οι πατάτες, ρίχνετε  το ζωμό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι.
Αφού μαλακώσουν οι πατάτες μετά από 20 λεπτά περίπου, χτυπήστε  τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Βάζετε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτετε βούτυρο, αφήνετε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρετε σε κάθε πιάτο 3-4 φέτες αυγοτάραχο και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό.









Σχόλια