Σαρδέλες παντρεμένες με αγουρέλαιο και μυρωδικά



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
100 γραμμ. Πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Καθαρίζετε, πλένετε στραγγίζετε και στεγνώνετε τις
σαρδέλες. Αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τις πιπεριές και πιπέρι. Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα ταψί ρίχνετε ελαιόλαδο και στρώνετε τις σαρδέλες με την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω μία-μία με τη σειρά.
Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνετε το μείγμα της ντομάτας. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες, αυτή τη φορά η γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω. Ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Σχόλια