Πουγκιά με Κατσικάκι Ελασσόνας και Γιαούρτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ½  κιλό Κατσικάκι Ελασσόνας, μπούτι
12 φύλλα κρούστας
200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
3-4 κλαράκια, φρέσκο δεντρολίβανο
3-4 κλαράκια, φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γραμμ. Γιαούρτι
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
αλάτι
γαρνιτούρα
3 πατάτες σε ζαράκια, βρασμένες
3 καρότα, βρασμένα  
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες

Τεμαχίζετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κατσικάκι σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά να
ροδίσει. Προσθέτετε, αλάτι, πιπέρι και χλιαρό νερό να το σκεπάσει. Σκεπάζετε με καπάκι και σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.  Αφού το κατσικάκι μαλακώσει το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Βάζετε σε ένα μπόλ το γιαούρτι, το κάρυ, το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.  
Βουτυρώνετε ένα ταψί. Αλείφετε δύο φύλλα με λειωμένο βούτυρο, τα οποία ακουμπάτε το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι τα χωρίζετε στη μέση. Και τα ακουμπάτε όλα μαζί το ένα πάνω στο άλλο ώστε να έχετε στο τέλος 4 μικρά φύλλα. Βάζετε το ¼ του κρέατος και τα υλικά τις γαρνιτούρας, στο μέσο του φύλλου, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι και μετά διπλώνετε σαν πουγκί. Επαναλαμβάνετε και με τα υπόλοιπα φύλλα χρησιμοποιώντας όλη τη γέμιση. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Σερβίρετε σε πιάτο  μαζί με την σάλτσα γιαουρτιού.

  



Σχόλια