Μπιφτεκάκια με Μήλα Καστοριάς, με αρωματική σαλάτα


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, Ελιά  
180 γραμμ. φρυγανιά, τριμμένη

2 Μήλα Καστοριάς,  λιωμένα

100 γραμμ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι

3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Αλεύρι για το πανάρισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για την αρωματική σαλάτα

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη  

½  φλιτζάνι φύλλα μέντας, χοντροκομμένα

½  φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

½  φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½  φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα

½  φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½  φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κάσιους, καβουρντισμένα

Για την βινεγκρέτ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½  φλιτζάνι χυμό Lime

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

80 ml. σόγια σος

 



Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνετε τον κιμά, τη φρυγανιά, τα μήλα λιωμένα στον πολυκόφτη, το Σαν Μιχάλη, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, λίγο νερό και ζυμώνετε πάρα πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπόλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε τα μπιφτεκάκια στο σχήμα που θέλετε και περνάτε από αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζετε. Βγάζετε σε πιάτο με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με αρωματική σαλάτα. Για να κάνετε την σάλάτα, σε ένα  μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό Lime, τη ζάχαρη, τη σόγια, το τσίλι και ανακατέψτε. Ρίχνετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε

Σχόλια