Σαλάτα με Σύκα Βραυρώνας Μαρκοπούλου Μεσογείων, κάσιους και άνηθο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
5-6 Σύκα Βραυρώνας Μαρκοπούλου Μεσογείων, κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κάσιους, ανάλατα
10 μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια
1 κουτ. τσαγιού κόκκινο πιπέρι

Για την βινεγκρέτ
5 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι
Χυμό από 1 lime
αλάτι
γαρνιτούρα
φέτες ροδάκινου
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
φυλλαράκια δυόσμου

Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ με τα
σύκα, προσθέτετε τον άνηθο, το μαρούλι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τα κάσιους, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το βαλσάμικο ξίδι με το ελαιόλαδο, το lime και περιχύνετε την σαλάτα.
Ανακατεύετε την σαλάτα και  σερβίρετε αμέσως, σε μια βαθιά πιατέλα, βάζοντας επάνω στην κορυφή φέτες από σοταρισμένα ροδάκινα σε λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και φυλλαράκια δυόσμου.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου