Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και μέλι


Υλικά για 5-6 μπολάκια
1 λίτρο γάλα
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

1½ φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι μέλι
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
για το σερβίρισμα
τριμμένα καρύδια και κανέλα

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το
ρύζι με νερό και μια πρέζα αλάτι, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό του.
Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ. Σε μια  κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, τον κρόκο Κοζάνης και το μέλι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι ( αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει ) και το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή όμως, μην το αφήσετε να πήξει πολύ.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το μοιράζετε σε μπολ.
Το σερβίρετε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.


Σχόλια

  1. Ολες οι συνταγές σας είναι εύκολες και με υλικά που τα βρίσκουμε
    εύκολα.Το μόνο που θα θέλαμε αν δεν΄έχει άλλο κόστος τηλεοπτικού
    χρόνου ,την 'ωρα που εκτελείτε την συνταγή να επαναλαμβάνετε τα
    υλικά ,δεν προλαβαίνουμε να τα γράψουμε
    Ευχαριστούμε
    Απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΙΟΝΙΑΝ ΜΑΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέφτει η καρτέλα με τα υλικά και μετά γίνετε επανάληψη της συνταγής με τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης.
      Τώρα ότι δεν προλαβαίνετε μπορείτε να μπαίνετε εδώ που τα γράφω όλα αναλυτικά. Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου