Αλμυρό κέικ με πιπεριές, Γραβιέρα Αγράφων και αλλαντικά

 


Υλικά για 6-8 άτομα

500 γραμμ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει

4 αβγά

250 γραμμ. βούτυρο

250 γραμμ. γάλα

600 γραμμ. Γραβιέρα Αγράφων

4 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο

4 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη  

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη  

Αλάτι-πιπέρι

 

Χτυπήστε το βούτυρο με το αλάτι να αφρατέψει, προσθέτετε τα αβγά και χτυπήστε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το γάλα και χτυπήστε για λίγο ακόμη, μην ανησυχείτε αν σβολιάσει το μείγμα.

Προσθέτετε τη Γραβιέρα Αγράφων, τα αλλαντικά και τις πιπεριές. Στο τέλος ρίχνετε την φαρίνα και ανακατεύετε στην χαμηλή ταχύτητα.  Αδειάζετε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς  για 50 λεπτά.  

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια