Κιμαδόπιτα με κατίκι Δομοκού

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 φύλλα σφολιάτας

250 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

250 γραμμ. κιμά χοιρινό

200 γραμμ. κατίκι Δομοκού

3 κουτ. σούπας αλεύρι

4 πράσα, κομμένα σε μικρές ροδέλες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

150 ml. Κρέμα γάλακτος

2 αβγά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό

1 αβγό για το άλειμμα με λίγο νερό

Αλάτι-πιπέρι

 

Ρίχνετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια, ρίχνετε τους κιμάδες, το κατίκι Δομοκού, πιπέρι, αλάτι και το νερό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά και τέλος προσθέτετε και το αλεύρι για να απορροφήσει την υγρασία.

Λαδώνετε ένα μικρό ταψί λίγο μικρότερο από όσο οι διαστάσεις της ζύμης και απλώνετε μια στρώση ζύμη, έτσι ώστε οι άκρες του φύλλου να εξέχουν ελαφρώς από το ταψί.

Στην συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα του πράσου με τον κιμά. Χτυπήστε σε ένα μπόλ, την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και περιχύστε από πάνω στο μείγμα του κιμά.  Απλώνετε προσεκτικά ένα ακόμα φύλλο ζύμης και διπλώνετε τα δύο φύλλα ζύμης στις άκρες του ταψιού. Με ένα πιρούνι κολλάμε το ένα φύλλο με το άλλο γύρω-γύρω, και χαράζετε σε μερίδες.

Μόλις τελειώσετε, χτυπήστε σε ένα μπόλ το αβγό με λίγο νερό και με ένα πιρούνι αλείφετε το πάνω μέρος της πίτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Σχόλια