Πέρκα με ντομάτα και κρούστα από Ελιά Καλαμάτας

 



Υλικά για 2 άτομα

500 γραμμ. πέρκα

150 γραμμ. Ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσια

300 γραμμ. ντομάτες, σε κυβάκια

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

80 ml λευκό κρασί

αλάτι -πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Σε ένα πολυκόφτη λιώνετε τις ελιές με λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να γίνει πολτός. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τις ελιές. Στεγνώστε το ψάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μερίδες. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζετε τα κομμάτια της πέρκας με το κρασί. Απλώνετε το μείγμα με τη ντομάτα και τις ελιές πάνω από την πέρκα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της φέτας.

 



 

 

Σχόλια