Κέικ με κούμ κουάτ Κέρκυρας και επικάλυψη κρέμα τυριού


Υλικά για 6-8 άτομα

300 γραμμ. κουμ κουατ

3 αβγά

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

250 γραμμ. ζάχαρη

260 γραμμ. αλεύρι

3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

80 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο

100 γραμμ. γιαούρτι

Για την κρέμα τυριού

250 γραμμ. τυρί κρέμα

150 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γραμμ. ζάχαρη άχνη

 

 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε με νερό για 10 λεπτά  τα κουμ κουάτ ώστε να ξεπικρίσουν, τα σουρώνετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Τα βάζετε σε κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε τα κουμ κουάτ στην μέση, βγάζετε τα κουκούτσια και τα βάζετε  σε έναν  πολυκόφτη και τα λιώνετε. Χτυπήστε με το μίξερ τα αβγά, τη βανίλια, προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά και τον πολτό από τα κουμ κουάτ. Προσθέτετε το βούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε. 

Βάζετε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένη.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και με μια σπάτουλα απλώνετε την κρέμα τυριού. Για να κάνετε την κρέμα τυριού, ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μίξερ.

 

 

Σχόλια