Μπάρες με χουρμάδες και Κεράσια Τραγανά ριζοχωρίου

 


Υλικά για 12 μπάρες

1 φλιτζάνι βρώμη

1 φλιτζάνι καρύδα, τριμμένη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

½  φλιτζάνι καρύδια

10-15  χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι 

300 γραμμ.  κεράσια Τραγανά ριζοχωρίου

300 γραμμ. σοκολάτα  κουβερτούρα

 

Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόβετε στη μέση. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνετε τα κεράσια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήνετε για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν, χωρίς να καούν. Προσθέστε τη βρώμη, την καρύδα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τους χουρμάδες σε ένα πολυκόφτη. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια ζύμη, αν χρειαστεί ρίξτε λίγο νερό.  Στο τέλος ρίχνετε και τα κεράσια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ώστε να μην διαλυθούν. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετείστε  το ταψί  στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά βγάλτε και κόψτε σε μπάρες. Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπόλ και λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.  Βυθίζετε ελάχιστα τις μπάρες στην βάση τους, κατά μήκος στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήνετε να στεγνώσει σε ταψί με λαδόκολλα.

Σχόλια