Σαλάτα με μελιτζάνα, Λαδοτύρι Μυτιλήνης και μοσχαρίσια δισκάκια

 


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο, κομμάτι

3 ματσάκια ρόκα, καθαρισμένη και κομμένη

1 μελιτζάνα
2 πιπεριές, σε διαφορετικό χρώμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γραμμ. Λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο

½ φλιτζάνι Βαλσάμικο ξύδι κρέμα

ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι

clear           

 

Κόβετε το κρέας σε ψιλές φέτες και χτυπήστε με ένα μπάτι, ρίχνετε στα δισκάκια αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε  από 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Κόβετε την μελιτζάνα κατά μήκος σε φέτες. Στη συνέχεια κόβετε τις πιπεριές στα τέσσερα κατά μήκος. Βάζετε τα λαχανικά σε ταψί με λαδόκολλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Κόβετε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Σε μια σαλατιέρα προσθέτετε την ρόκα, λίγο ελαιόλαδο, την κάππαρη, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το Λαδοτύρι Μυτιλήνης, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε μαζί με τα δισκάκια.

Σχόλια