Για
2 άτομα
2 πατάτες
με την φλούδα, τριμμένες στον τρίφτη
2 αβγά
1
ματσάκι ρόκα
½
αβοκάντο, σε φέτες
3-4
ντοματινια, κομμένα στη μέση
½
κουτ. γλυκού κάρυ
Αλάτι-πιπέρι
1-2
κουτ. σούπας βούτυρο, για τα αβγά
ελαιόλαδο
Τρίβετε τις πατάτες χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη . Μεταφέρετε
τις πατάτες σε ένα
μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι πάνω από τις πατάτες και ανακατεύετε με τα χέρια.
Αφήστε τις πατάτες να στην άκρη για 10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η υγρασία. Τοποθετήστε
τις πατάτες λίγες-λίγες σε μια πετσέτα,
τυλίξτε την πετσέτα και στύψτε ώστε να στραγγίξουν καλά, έχοντας από κάτω ένα
μπόλ για τα νερά. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε κάρυ, πιπέρι και
ανακατέψτε. Ζεσταίνετε ένα μικρό
αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τις μισές
πατάτες και πιέστε με μια σπάτουλα.
Αφήστε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν. Με την σπάτουλα ξεκολλήστε γύρω-γύρω τις
πατάτες και γυρίστε με την βοήθεια ενός πιάτου και από την άλλη πλευρά, αφού
ρίξετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σερβίρετε τις πατάτες με ένα αβγό μάτι,
και σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, ντοματίνια και ελαιόλαδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου