Μπουκιές Φυστικοβούτυρου με Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης



Υλικά για 15 τεμάχια
250 γραμμ. φυστικοβούτυρο
100 γραμμ.  Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
140 γραμμ.  βρώμη
60 γραμμ. τριμμένη καρύδα
Λίγο αλάτι
100 γραμμ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
Για την επικάλυψη
300 γραμμ. Κουβερτούρα


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, το
μέλι και τη βανίλια.
Προσθέστε τη βρώμη, την καρύδα, το αλάτι, τα δάκρυα λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη και ομοιογενής ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια πλάθετε σε μικρές μπαλιτσες. Λιώνετε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα, τρυπάτε τις μπαλιτσες και βουτάτε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Βγάζετε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμα.


Σχόλια