Φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού τηγανιτή με μαρμελάδα ντομάτας


Υλικά για 3 άτομα
300 γραμμ. φορμαέλα κομμένη σε φέτες
½  φλιτζάνι αλεύρι  καλαμποκιού
1 ½  κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη μαρμελάδα ντομάτας
1 κιλό ντομάτες
700 γραμμ. Καστανή ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Σε
ένα μπόλ με ένα φουέ χτυπήστε τα αυγά και σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι. Περνάτε τις φέτες φορμαέλας στο αλεύρι, μετά στο αυγό και ξανά στο αλεύρι. Ρίχνετε στο τηγάνι μέχρι να κάνουν μια ξανθιά και τραγανή κρούστα και από τις 2 πλευρές περίπου για 2-3 λεπτά. Βγάζετε με μια σπάτουλα σιλικόνης σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.  Για να κάνετε τη μαρμελάδα ντομάτας, χαράζετε τις ντομάτες από την κάτω μεριά κάνοντας ένα σταυρό και βγάζετε το κοτσάνι. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για λίγο, ώστε να φουσκώσει η φλούδα τους και μετά τις βάζετε σε ένα μπόλ με νερό και παγάκια. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα ξεφλουδίζονται εύκολα. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά καρέ με ένα μαχαίρι. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 40-50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά μέχρι η μαρμελάδα να έχει δέσει. Χτυπήστε με ραβδομπλέντερ για να δώσετε μια πιο βελούδινη υφή. Σερβίρετε τις φέτες φορμαέλας, μαζί με τη μαρμελάδα ντομάτας.

Σχόλια