Φάβα Σαντορίνης με πατάτες και πιπεριές



Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό φάβα Σαντορίνης
3 πατάτες
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
Βούτυρο για το τηγάνι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλάτι-πιπέρι
γαρνιτούρα
μαϊντανό
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
1 λεμονι  σε φέτες

Πλένετε καλά τη φάβα, την αφήνετε να μουσκέψει σε βραστό νερό για
περίπου 30 λεπτά και τη στραγγίζετε. Στη συνέχεια βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τη φάβα, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και την αφήνετε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει για 45-50 λεπτά, φροντίζοντας να την ξαφρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζετε τη φάβα και την αδειάζετε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε, τις κόβετε και τις βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά. Αφού βράσουν, τις βάζετε στο μπολ με τη φάβα. Λιώνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια περνάτε στο μπλέντερ τη φάβα με τις πατάτες φροντίζοντας να αναμειχθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς οι πατάτες.
Βάζετε το μείγμα της φάβας σε μπολ και προσθέτετε τα ψημένα λαχανικά. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια, πιπέρι σε κόκκους και λεμόνια σε φέτες.



Σχόλια