Αρωματικά Κεφτεδάκια με χωριάτικες Τραγανές Πατάτες Νάξου και σάλτσα Μαγιονέζας



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Για τα κεφτεδάκια
250 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμμ. κιμά χοιρινό
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, τριμμένη
½ κουτ. τσαγιού πιπερόριζα
¼ κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
Πιπέρι-αλάτι
ελαιόλαδο
για τις πατάτες
6 Πατάτες Νάξου
Αλάτι χοντρό
Πάπρικα γλυκιά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σάλτσα μαγιονέζας:
200 γραμμ. μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας  μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο δυόσμο
Για το σερβίρισμα
Φλοίδες παρμεζάνας

Για να κάνετε τα κεφτεδάκια, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπόλ, τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το αβγό, την ψίχα ψωμιού, την πιπερόριζα, το
μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά
Ομογενοποιείτε πολύ καλά τα υλικά και πλάθετε τον κιμά. Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια βρέχοντας τα χέρια σας με νερό. Βάζετε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και  ψήνετε γύρω στα 20-25 λεπτά,  ώστε να γίνουν σκούρα καφέ και τα αδειάζετε σε μια πιατέλα. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν για 45 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην παραβράσουν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κυδωνάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.  Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες. Τις βγάζετε σε πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πάπρικα γλυκιά. Για να κάνετε την σάλτσα, ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και περιχύνετε με το μείγμα τις πατάτες που μόλις τηγανίσατε ή σερβίρετε τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολάκι. Σερβίρετε με την παρμεζάνα.



Σχόλια