Γκιούλμπασι με αρσενικό Νάξου


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό ποντίκι μοσχαρίσιο,
500 γραμμ. χοιρινό μπούτι,
400 γραμμ. αρσενικό Νάξου,
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες
χυμός από 2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Λίγη ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Βάζετε τα κρέατα σε ένα μεγάλο μπόλ και ρίχνετε, αλάτι, πιπέρι και
προσθέτετε τις  πιπεριές, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη, πασπαλίζετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και ανακατεύετε. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μερίδες. Απλώνετε στον πάγκο αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο την κάθε μερίδα. Βάζετε το αρσενικό Νάξου δίπλα στο κρέας και τυλίγετε σε πακετάκια. Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψί με νερό και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στον αέρα στους 250 για 30 λεπτά και άλλες 2-2 ½  ώρες στους 180  βαθμούς.

Σχόλια