Κέικ Με πορτοκάλια Μαλεμε Χανίων και γλάσο σοκολάτας


Υλικά για μια μικρή φόρμα 
375 γραμμ. Αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. τσαγιού Σόδα
300 γραμμ.  μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Μαλεμε Χανίων 
150 ml. ελαιόλαδο
2 κουτ. Σούπας ξύδι
2 Βανίλιες
2 φλιτζάνια  Χυμό πορτοκάλι
1 κοφτή κουτ. Τσαγιού αλάτι
Για το γλάσο
3 κουτ. σούπας κακάο
5 κουτ. σούπας νερό
2 ½  φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½  φλιτζάνι βούτυρο
γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς

Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε
θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Με ένα πινέλο λαδώνετε και
αλευρώνετε μια φόρμα. Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι, κοσκινισμένο, την σόδα και την ζάχαρη. Ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και χτυπήστε τα  στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά κρέμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις του φούρνου ( πάνω- κάτω ). Ελέγχετε το κέικ με ένα μαχαίρι για να δείτε εάν θέλει λίγο ψήσιμο ακόμη. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Για να κάνετε το γλάσο, σε κατσαρολάκι ανακατέψτε όλα τα υλικά να διαλυθούν και να δέσουν. Αφήστε το να κρυώσει για να πήξει. Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς.



Σχόλια