Ρολό σφολιάτας με Μήλα Ζαγοράς Πηλίου και τζίντζερ


Υλικά
2 Φύλλα σφολιάτας 
8 Μήλα, κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι καρύδια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
2 κουτ. Γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 φέτες ψωμί του τόστ, κομμένες σε κύβους
3 αβγά, χτυπημένα
Για το γαρνίρισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα

Ρίχνετε τα μήλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες, τα
καρύδια, το βούτυρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το τζίντζερ. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε το ψωμί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζετε το ένα φύλλο σφολιάτας και αλείφετε το αβγό χτυπημένο με λίγο νερό. Κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τοποθετείτε το μίγμα της γέμισης και χαράζετε από δεξιά και αριστερά λωρίδες των 2 εκ. δημιουργώντας κρόσσια. Περνάτε χιαστεί από πάνω από την γέμιση τις λωρίδες, προσέχοντας να μην βγει η γέμιση από τις άκρες. Κλείνετε καλά, αλείφετε με αβγό την επιφάνεια του ρολού και πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη. Κάνετε το ίδιο και με την άλλη σφολιάτα. Ψήνετε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει  και πασπαλίζετε με άχνη και κανέλλα.


Σχόλια