Πίτσα με Αγκινάρες Ιρίων, Μπέικον και Πιπεριά


Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
700 γραμμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
½  κουτ. τσαγιού αλάτι
6 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την σάλτσα
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κέτσαπ.
Γαρνίρισμα
6 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
6 φέτες μπέικον
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
250 γραμμ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα

Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε μια
λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, ανοίγετε μια τρύπα και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την μαγιά, αναμιγνύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνετε, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνετε τη ζύμη  σκεπασμένη με πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος, περίπου για 1 ώρα. Την ζυμώνετε ξανά και την χωρίζετε σε δύο ή περισσότερα μέρη.
Λαδώνετε ένα ταψί και ανοίγετε το ζυμάρι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας και στρώνετε με ένα κουτάλι επάνω στο ζυμάρι της πίτσας.
Βάζετε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά, αγκινάρα, μπέικον, ντομάτα, τυρί, πιπεριά
Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200  βαθμούς, περίπου για 20 λεπτά.

Σχόλια