Σφακιανόπιτες με Ξυνομυζήθρα Κρήτης


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γραμμ. Ξυνομυζήθρα Κρήτης, τριμμένη
260 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  κουτ. σούπας αλάτι
60
ml. Ελαιόλαδο
125 ml. νερό
για το σερβίρισμα
μέλι
κανέλα
 
Σε ένα μπολ προσθέτετε σιγά –σιγά το αλεύρι, το
αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε και προσθέτετε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μετά παίρνετε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνετε στο κέντρο της, μια λακουβίτσα. Γεμίζετε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνετε καλά.
Έπειτα  βάζετε τη ζύμη στο τραπέζι προσθέτετε λίγο αλεύρι  και ανοίγετε με τον πλάστη ώστε να στρογγυλέψει.
Τηγανίζετε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σχόλια