Κολοκυθάκια ό Γκραντέν με Μετσοβόνε





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αυγά
150 γραμμ. φρυγανιά, τριμμένη
250γραμμ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
200γραμμ. Μετσοβόνε, τριμμένο
Βούτυρο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι-πιπέρι
γαρνιτούρα
φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα
ρίχνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τα σοτάρετε και αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε σε ένα μπόλ το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με ένα φουέ, και προσθέτετε τα στο μείγμα, μαζί με πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με φρυγανιά, αραδιάζετε τα κολοκυθάκια μαζί με το ζαμπόν, το τυρί και περιχύνετε με το χυλό. Σκορπίζετε από πάνω, φρυγανιά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρετε.


Σχόλια