Ριζότο με κανθαρέλες και τρούφα


Υλικά
250 γραμμ. ρύζι Arborio ή καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
500 γραμμ. Κανθαρέλες, κομμένες στη μέση
3-4 κουτ. Σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 ml. κρασί λευκό
1-1 ½ λίτρο ζεστό ζωμό, λαχανικών
80 γραμμ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
70 γραμμ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τρούφα, σε φλοίδες

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το
ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι.
Πλένετε το ρύζι  και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτετε τις κανθαρέλες και τον μαϊντανό.
Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά με μια βαθιά κουτάλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά και κάθε φορά που το ρύζι απορρόφα τα υγρά προσθέτετε ζωμό. Θα χρειαστεί περίπου 19 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σπυρωτό ρύζι με κρεμώδη υφή.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρετε με τις φλοίδες τρούφας


Σχόλια