Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. πηχτόγαλο Χανίων
500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γραμμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένος
2-3 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6
λεπτά. Σένα
τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, το
σκόρδο, τα ντοματίνια, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
και τα μυρωδικά. Όταν η σάλτσα πήξει,
προσθέτετε το μακαρονάκι και μαγειρεύετε
μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το
πηχτόγαλο Χανίων και ανακατεύετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου