Κοφτό μακαρονάκι με λαχανικά και πηχτόγαλο Χανίων



Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. πηχτόγαλο Χανίων
500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γραμμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένος
2-3 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Σένα
τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε  τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.  Όταν η σάλτσα πήξει, προσθέτετε το μακαρονάκι  και μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το πηχτόγαλο Χανίων και ανακατεύετε.

Σχόλια