Burittos με Κοπανιστή και κιμά


Υλικά για 4 άτομα
4 τορτίγιες
500 γραμμ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
1πιπεριά κόκκινη κέρατο, σε ροδέλες
1 πιπέρια πράσινη κέρατο, σε ροδέλες
150 γραμμ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα ή βρασμένα
1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γραμμ. καλαμπόκι
½  κουτ. τσαγιού κύμινο 
χυμό από 1 λάιμ
250 γραμμ. Κοπανιστή
1 φλιτζάνι μαρούλι, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι



Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το
κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με τις πιπεριές. Ρίξτε τον κιμά, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς. Συμπληρώνετε όσο νερό χρειαστεί. Προσθέστε τα φασόλια, την ντομάτα και το καλαμπόκι και σβήστε με τον χυμό λαιμ.
Δουλεύετε λίγο  με το σύρμα την Κοπανιστή με λίγο αλάτι, να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε τις τορτίγιες.  Ανοίξτε μια τορτίγια και βάλτε από πάνω λίγο από το μείγμα του κιμά και δύο καλές κουταλιές κρέμα τυριού. Τυλίξτε την τορτίγια και απολαύστε.

Σχόλια