Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και Σαν Μιχάλη

Υλικά για 4 άτομα
700 γραμμ. Μπούτι κοτόπουλο
300 γραμμ. Κριθαράκι
250 γραμμ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
Λίγη κανέλα
½  φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 Ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1 κουτ. σούπας μέλι
θυμάρι φρέσκο
600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
αλάτι-πάπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
 

Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε
το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Βάζετε τον πελτέ, την δάφνη και την κανέλα. Ρίχνετε το κοτόπουλο, σοτάρετε μέχρι να
ροδίσει από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα μαζί με το μέλι, τον ζωμό, χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κριθαράκι, πιπέρι, αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι, ανακατεύετε και βράζετε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε το κριθαράκι με σαν Μιχάλη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.  


Σχόλια