Μπισκότα με κεράσια Τραγανά Ροδοχωρίου




Υλικά για 30 μπισκότα
300 γραμμ. κεράσια Τραγανά Ροδοχωρίου (χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση)
120 γραμμ. βούτυρο 
150 γραμμ.  ζάχαρη
1 αβγό 
50 ml γάλα
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμ. αλεύρι 
λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι φουντούκια, χοντροκομμένα


Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνετε τα κεράσια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήνετε για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς μέχρι
να στεγνώσουν,  χωρίς να καούν.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το αβγό και το γάλα.
Ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα κεράσια, τα φουντούκια και ανακατεύετε. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη λίγη ώρα στην κατάψυξη ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Φτιάχνετε μπαλάκια τα στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση και πιέζετε με ένα κουτάλι  ώστε να απλώσει η ζύμη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά.

Σχόλια