Σαλάτα κουσκούς με ροδάκινα Νάουσας - Power Bowl



Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. κουσκούς 
½  φλιτζάνι σταφίδες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
380 γραμμ. ζωμό λαχανικών, ζεστό
1 φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα
100 γραμμ.  καλαμπόκι, βρασμένο
2  ροδάκινα Νάουσας, κομμένα σε κυβάκια
1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
½  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι, κουκουνάρι καβουρντισμένο
½  φλιτζάνι φρέσκια πράσινη σαλάτα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για τη βινεγκρέτ
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας βασιλικό
1 κουτ. σούπας δυόσμο
χυμό από 1 λεμονι
2 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας κόλιανδρο
Αλάτι-πιπέρι


Σε ένα μπόλ ρίχνετε το κουσκούς, τις σταφίδες, το κύμινο, το αλάτι και
το πιπέρι. Ρίχνετε τον ζεστό ζωμό πάνω από όλα και αφήστε το να σταθεί μέχρι να μαγειρευτεί το κουσκούς, περίπου για 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρετε τα ροδάκινα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. Προσθέστε σε ένα μπολ το κουσκούς. Και αρχίζετε τα τοποθετείτε από πάνω σε μικρές μερίδες, τα ρεβίθια, το καλαμπόκι, τα ροδάκινα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και την πράσινη σαλάτα. Για να κάνετε τη βινεγκρέτ, προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από τον κόλιανδρο σε ένα πολυκόφτη και ανακατέψτε. Περιχύνετε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και σερβίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.



Σχόλια