Ρολά κανταΐφι με Φιστίκι Φθιώτιδας


Υλικά
500 γραμμ. Κανταΐφι 
500 γραμμ. Κελυφωτό φιστίκι Φιστίκι Φθιώτιδας, χοντροκομμένο 
2 ασπράδια αυγού
250 γραμμ. Βούτυρο, λιωμένο 
Για το σιρόπι  ( να είναι ετοιμο)
3 φλιτζάνια Ζάχαρη 
2 φλιτζάνια Νερό
½ χυμό από Λεμόνι και την φλούδα του

Σε ένα μπόλ ανακατεύετε με ένα πιρούνι, τα φιστίκια με το ασπράδι. Ανοίγετε το κανταΐφι σε πλατιές λωρίδες και βάζετε στο κέντρο τα
τριμμένα φιστίκια. Τυλίγετε την κάθε λωρίδα ώστε να σχηματιστούν μακρόστενε ρολά. Με ένα πινέλο απλώνετε λιωμένο βούτυρο σε ένα ταψί. Απλώνετε τα ρολά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά μέχρι τα ροδίσει καλά. Για να κάνετε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μαζί με την φλούδα και βράζετε για 10-15 λεπτά περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσει το κανταΐφι βγάζετε από τον φούρνο και το σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι



Σχόλια