Κατσικάκι Ελασσόνας φρικασέ με αρακά



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κατσίκι μπούτι, σε κομμάτια
1 κιλό μαρούλι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι αρακά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κρόκο αβγού
350 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα
κρεμμύδια. Ρίχνετε μέσα το κρέας σε μικρά κομμάτια και αφού αλλάξει το χρώμα του, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για 1 ½ ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Κατά την διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζετε το κρέας. Στο τέλος λίγο πριν βράσει το κρέας ( 30 λεπτά περίπου ) προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το μαρούλι, τον αρακά και τον άνηθο. Για να κάνετε το αβγολέμονο χτυπάτε χωριστά το χυμό λεμονιού με τον κρόκο και το κόρν φλάουρ. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, παίρνετε λίγο ζωμό από το κρέας και προσθέτετε σιγά-σιγά στο μπολ του αβγολέμονου ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνετε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο ανακινώντας την ελαφρά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά. 



Σχόλια