Λουκανόπιτες με λαδωτήρι Μυτιλήνης


  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γραμμ. φρέσκια σφολιάτα
250 γραμμ. λαδωτήρι Μυτιλήνη, τριμμένο
4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
1 αβγό
Βούτυρο για το ταψί
Για την γαρνιτούρα σαλάτα
2 φλιτζάνια baby ρόκα
2 φλιτζάνια baby σπανάκι
½ αβοκάντο
3-4 φράουλες
1 φλιτζάνι με ξηρούς καρπούς ανάλατους
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. σούπας  μπαλσάμικο ξύδι
1 κουτ. γλυκού μέλι
150 γραμμ. λαδωτήρι Μυτιλήνης
Αλάτι-πιπέρι



Ψήνετε ολόκληρα τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς
λιπαρή ουσία, για 10 λεπτά. Ανοίγετε τα 2 φύλλα της σφολιάτα και χωρίζετε το καθένα στα δύο. Μοιράζετε σε κάθε φύλλο από ένα λουκάνικο και το λαδωτήρι Μυτιλήνης. Διπλώνετε τη ζύμη στις άκρες και τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπήστε το αβγό με λίγο νερό και αλείφετε τις σφολιάτες.  Ψήνετε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.  Τα βγάζετε από τον φούρνο, τα κόβετε στη μέση και σερβίρετε με την σαλάτα. Για να κάνετε τη σαλάτα, πλένετε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζετε.
Τα βάζετε σε ένα μπόλ.
Κόβετε το αβοκάντο και τις φράουλες σε φέτες και προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνετε τη σαλάτα. Στο τέλος προσθέτετε το λαδωτηρι.


Σχόλια