ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
½ κιλό καλαθάκι Λήμνου, θρυμματισμένο με τα χέρια
3 πράσα, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε καρέ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα αβγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι -πιπέρι
Για το άλειμμα
2 αβγά
½
φλιτζάνι νερό
Σε μία
μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το
πράσο και την πιπεριά. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και
συνεχίζετε το μαγείρεμα ώσπου να μαραθεί και να βγάλει όλα τα υγρά
του. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και ρίχνετε το
καλαθάκι, τα αβγά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια βάζετε και το αλεύρι για
να απορροφήσει τα υγρά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα αβγά με το νερό,
για το άλειμμα. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί
με ένα πινέλο. Στρώνετε το πρώτο
μεγάλο χωριάτικο φύλλο έτσι ώστε να εξέχει από τα τοιχώματα του
ταψιού. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε άλλα δύο φύλλα,
ελαφρώς τσαλακωμένα. Αλείφετε πάλι με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Αδειάστε τη
γέμιση. Σκεπάζετε με άλλα τρία φύλλα τσαλακωμένα και ραντίζετε ενδιάμεσα με
ελαιόλαδο. Βάζετε τις άκρες προς τα μέσα.
Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια των φύλλων και αλείφετε με το μείγμα αβγού και νερού. Ψήνετε σε
καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσει για
περίπου 1 ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου