Τυροπιτάκια με Κοπανιστή



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
350-400 γραμμ.  κοπανιστή
3 αβγά συν 1 για το άλειμμα
1 φλ. τσαγιού  γιαούρτι, στραγγιστό
1/2 φλιτζ. Δυόσμος, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ετοιμάζετε τη γέμιση για τα τυροπιτάκια, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ την κοπανιστή, το δυόσμο το γιαούρτι, και τα αβγά.
Απλώνετε τα φύλλα της κρούστας και τα κόβετε σε
3 κάθετες λωρίδες.
Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας από μια κουτάλια γέμιση και τυλίγετε τρίγωνα τυροπιτάκια μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση. Το φύλλο το κολλάτε στο τέλος με λίγο αβγό χτυπημένο. Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.


Σχόλια