Γλυκές μαργαρίτες με Μαρμελάδα, από Μήλα Ζαγοράς και κακάο



Υλικά για 6-8 άτομα
Για την μαρμελάδα
1 κιλό μήλα(καθαρό βάρος)
500 γραμμ. ζάχαρη
4 κουτ. Σούπας κακάο σκόνη
χυμό 1 λεμονιού 
ξυλάκι κανέλας
80 ml νερό
Για την ζύμη
300 ml  νερό 
120 γραμμ.  ζάχαρη
20 γραμμ. ξηρή μαγιά ή 40 γραμμ. Νωπή
230 ml  ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγού
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
600 γραμμ. αλεύρι
Για την επικάλυψη
2 ασπράδια αυγού
Για το πασπάλισμα
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
4 κουτ.  σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας τριμμένο καρύδι
2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για να κάνετε την μαρμελάδα πλένετε τα μήλα, τα
καθαρίζετε, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη με το κακάο και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα στα μήλα, μαζί με το νερό, την κανέλα και βράζετε για 20 περίπου λεπτά  σε μέτρια ένταση. Μόλις πέσει η θερμοκρασία πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ και βάλτε στην κατσαρόλα  ξανά μέχρι η μαρμελάδα να δέσει. 
Για να κάνετε την ζύμη, σε ένα μπόλ ρίχνετε  το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη,  την ξηρή μαγιά, τους 2 κρόκους αυγού, το ελαιόλαδο, αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνετε και αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά. 
Σε ένα multi προσθέστε τα υλικά για το πασπάλισμα και  χτυπήστε τα να γίνουν σκόνη. Κάνετε μικρές  μπαλίτσες με το ζυμάρι και ανοίγετε σεντόνι με ένα πλάστη. Πιάστε τις άκρες της ζύμης μαζί και στρέψτε προς τα μέσα (όπως τα καλιτσούνια ). Στρώνετε  σε ένα ταψί  με λαδόκολλα και μέσα στο άνοιγμα που έχει σχηματιστεί στο κέντρο βάλτε 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα.  Χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια αλείψτε με πινέλο και πασπαλίστε με την σκόνη καρυδιού. Αφήστε  να σταθούν για 20 λεπτά για να φουσκώσουν ξανά και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Σχόλια