Πατατοκροκέτες με κεφαλογραβιέρα


 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1/2 κιλό πατάτες
2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
4 αυγά
1 κουτ. τσαγιού Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
γαρνιτούρα
φέτες λεμονιού, με φυλλαράκια άνηθου


Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζετε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από τον τρίφτη, τις βάζετε σε ένα μπολ και αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτετε το κρεμμύδι, την κεφαλογραβιέρα, το αλεύρι, το ένα αυγό, το Μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε  όλα μαζί τα υλικά, πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα, τουλάχιστον. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα αβγά με ένα φουέ και σε ένα ταψάκι βάζετε την τριμμένη φρυγανιά.
Παίρνετε λίγο από το μείγμα της πατάτας και το πλάθετε σε μπαλίτσες. Βουτάτε μια-μια τις μπαλίτσες πρώτα στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά, φροντίζοντας να τις καλύψετε ομοιόμορφα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε τις μπαλίτσες.
Mόλις αρχίζουν να ροδίζουν, τις γυρνάτε από όλες τις πλευρές και τις  βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με φέτες λεμονιού και άνηθο.

Σχόλια