Ομελέτα φούρνου με Μπάτζο, Λουκάνικο και σαλάτα πολύχρωμη



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
10 αυγά
4 μεγάλες πατάτες
400 γραμμ.  Μπάτζο
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
2 Πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα
Για την σαλάτα 
4 φύλλα μαρούλι , κομμένα με το χέρι
2 λόλες κόκκινες
1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
2 κουτ. Σούπας φουντούκια
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Για την βινεγκρέτ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. Σούπες μέλι
1 κουτ. Σούπας μουστάρδα
1κουτ. Τσαγιού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι- πιπέρι

Κόβετε τις πατάτες  στρογγυλές και τις τηγανίζετε. Τις
στρώνετε σε ένα ταψί μέτριο αλλά βαθύ. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και τα περιχύνετε πάνω στις πατάτες. Κόβετε τον μπάτζο σε κύβους και  σκορπίζετε πάνω στα αυγά, προσθέτετε το λουκάνικο και τις πιπεριές. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνετε για 10-15 λεπτά. Όταν δείτε πως η ομελέτα είναι έτοιμη βγάζετε από το φούρνο κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με σαλάτα.  Για να κάνετε την σαλάτα, προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Για να κάνετε την βινεγκρέτ ανακατεύετε σε ένα μουλτι όλα τα υλικά.

Σχόλια