Σοκολατένια Κούμ Κουάτ Κέρκυρας με χοντρό αλάτι



Υλικά
800 γραμμ.  κουμ κουάτ
Για το σιρόπι
200 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
επικάλυψη
300 γραμμ. Κουβερτούρα
λίγο χοντρό αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το σιρόπι ζάχαρης για περίπου 20 λεπτά. Πλένετε τα κουμ κουάτ καλά και τα κόβετε στην μέση, κοιτάμε να έχουν το ίδιο μέγεθος για να βράσουν στον ίδιο χρόνο. Βγάζετε τα κουκούτσια και βάζετε τα κουμ κουατ σε ένα
μεγάλο μπολ. Ρίχνετε το σιρόπι μέσα στο μπολ με τα   κουμ κουάτ και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 40 λεπτά. Βάζετε τα κουμ κουατ  παραταγμένα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 150 βαθμούς, για  1 ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν  χωρίς να καούν. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και ρίχνετε και το αλατι. Βουτάμε τα κουμ κουατ μέχρι τη μέση  και τα στρώνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Για να τα αποθηκεύσετε τα βάζετε σε δοχείο καλά σφραγισμένο και τα φυλάτε στο ψυγείο. Εάν  θέλετε να τα ξεπικρίσετε τα βράζετε αλλάζοντας το νερό 4 φορές.

Σχόλια