Μελιτζάνα με ντομάτα και κατίκι Δομοκού μαζί με ομελέτα



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
6 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες   (πλυμένες καθαρισμένες)
400 γραμμ. κατίκι Δομοκού
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες,   (  οι 3 κομμένες σε φέτες )
Αλάτι-πιπέρι

για την ομελέτα
8 αυγά
70 ml φρέσκο γάλα
250 γραμμ. κατίκι Δομοκού
Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ
10 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνετε
στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ή επάνω στο μάτι της κουζίνας, σε αλουμινόχαρτο. Τις βγάζετε όταν μαλακώσουν και αφυδατωθούν.
Χαράζετε με ένα κουτάλι και όταν κρυώσουν λίγο, αφαιρείτε τη σάρκα τους.
Ρίχνετε την μελιτζάνα σε ένα μπολ, το κατίκι Δομοκού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύετε καλά, όλα τα υλικά.
Βάζετε μια ροδέλα ντομάτας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. (στεφάνη) και μετά λίγο μείγμα μελιτζάνα-κατίκι. Επαναλαμβάνετε για μια ακόμη φορά και τελειώνοντας, γαρνίρετε με βασιλικό. Ξεφορμάρετε από το τσέρκι.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Σε ένα μπόλ, χτυπήστε το ξίδι και το ελαιόλαδο με ένα φουέ. Το ρίχνετε σε σταγόνες ανάμεσα στις στρώσεις και γύρω-γύρω στο πιάτο.
Για να κάνετε την ομελέτα, βουτυρώνετε ένα ταψάκι. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε με ένα φουέ τα αυγά με το γάλα, το κατίκι Δομοκού και περιχύνετε το μείγμα στο ταψί. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με τη σαλάτα.

Σχόλια