Στραπατσάδα με σφέλα και προσούτο


Υλικά για 2 άτομα
4 αβγά, μεσαία
100 γραμμ. σφέλα, χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 γραμμ. προσούτο, κομμένο σε μπαστουνάκια
500 γραμμ. ώριμες  ντομάτες, τριμμένες
1 κουτ. σούπας  ζάχαρη
2 κλαδάκια θυμάρι, φρέσκο
1  κλαδάκι  ρίγανη, φρέσκια
3-4 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
ελαιόλαδο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 φέτες ψωμί, ψημένες
Φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το
κρεμμύδι για 2 λεπτά, στην συνέχεια ρίχνετε το προσούτο. Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αφήνετε να μαγειρευτεί έτσι ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Σε ένα μπόλ ανακατεύετε τα αβγά με ένα φουέ και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Μόλις αρχίζουν να σταθεροποιούνται, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη σφέλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε επάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού, με ελαιόλαδο, πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.





Σχόλια