Αρωματικό Ταμπουλέ με σταφίδα Ζακύνθου


Υλικά για 4 άτομα
200 γραμμ. πλιγούρι
300 γραμμ. Ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
150 γραμμ. σταφίδα Ζακύνθου
50 γραμμ. φρέσκο κρεμμυδάκι
2 ματσάκια μαϊντανό
70 γραμμ. Δυόσμο φρέσκο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο


Ξεπλένετε το πλιγούρι 2-3 φορές το βάζετε σε
ένα μπολ και το σκεπάζετε με ζεστό νερό. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να μείνει και να ρουφήξει το νερό για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε σε μικρούς κύβους. Κάνετε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζετε το βρεγμένο  πλιγούρι σε ένα μπόλ και περιχύνετε τις κομμένες ντομάτες με το χυμό τους, το αγγούρι και προσθέτετε τις σταφίδες. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από τις ντομάτες. Ξεπλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψιλοκόβετε και το δυόσμο. Προσθέτετε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνετε το μείγμα, χωρίς να το ανακατεύετε, για περίπου 30΄ στο ψυγείο σκεπασμένο, ώστε να  αρωματιστεί και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά. Καρυκεύετε με την κανέλα, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το λεμόνι λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Σχόλια